BackMitra Intensive

Zaterdag 3 augustus 2019 | 15.00 tot 17.30 uur | Kosten €35 p.p.

| Nog 2 plaatsen beschikbaar |

BackMitra® yoga is ondertussen een begrip. Er is geen mooiere manier om zelf te werken aan een gezondere rug dan oefenen met de BackMitra®. Daarnaast is de BackMitra® een fantastisch hulpmiddel bij stress en een burn-out.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel eens last van zijn rug. Dat kan komen door een afwijking zoals bijvoorbeeld scoliose. Maar vooral stress, veel zitten achter bijvoorbeeld een computer of tablet of mobiele telefoon zijn veel voorkomende veroorzakers van rugklachten.

Sinds 2016 geef ik BackMitra® yoga, en in het Noorden van Nederland ben ik op dit moment nog steeds de enige. Jammer, en hierin zou ik graag verandering zien. Daarom ben ik naast het organiseren van de BackMitra® Intense eveneens bezig om een opleidingsdag in Ravenswoud te organiseren. Daarvoor komt Guy Hamaekers, die de BackMitra® ontwikkelde naar Ravenswoud.

Maar voordat het zover is ben je van harte welkom op deze Intensive waar je zult leren hoe je de BackMitra® kunt inzetten om je rugklachten voorgoed op te lossen en te voorkomen. Je leert welke oefeningen op de BackMitra® je rug sterker en soepeler maken.

In 2016 heb ik de BackMitra® Teacher Training gevolgd die gegeven werd door Guy Hamaekers, de ontwerper van de BackMitra®. Sindsdien gebruik ik dit hulpmiddel iedere week in mijn lessen, en is BackMitra® yoga een openbaring gebleken voor veel mensen met rug, schouder, nek en heupklachten. En dat niet alleen, ook om je houding te verbeteren en je rug te versoepelen is het dé oplossing.

Deze Intensive is uitermate geschikt voor iedereen die rugklachten heeft, last heeft van spanningen en stress (burn-out), merkt dat hij/ zij steeds meer voorover gaat lopen, een zittend beroep heeft, veel achter een laptop/ computer zit én voor iedereen die “gewoon” goed voor zichzelf wil zorgen.

Programma:
  • Ontvangst op zaterdag 3 augustus tussen 14.45 en 15.00 uur
  • 15.00 – 16.00 BackMitra® bovenrug
  • 16.00 – 16.30 uur theepauze met wat lekkers
  • 16.30 – 17.30 BackMitra® onderrug
  • Max 10 deelnemers

Klik hier om te boeken

Laat je niet weerhouden door het woord yoga. BackMitra® yoga is toegankelijk voor iedereen, en heeft niets te maken met ingewikkelde houdingen. Het yoga-aspect zit hem in het oefenen met de ademhaling. Alle oefeningen op de BackMitra® doe je op je ademhaling, waardoor de stress wegvloeit en je kunt voelen hoe je de ademhaling kunt inzetten om oefeningen beter te voelen, beter uit te voeren, wat de oefening doet en kun je stress te reduceren.

Het is absoluut niet nodig ook maar enige ervaring met yoga te hebben, om deze BackMitra® Intensive te volgen.

BackMitra®

Door de BackMitra® te gebruiken begin je druk uit te oefenen op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Door dit regelmatig te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.

Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Bij dagelijks zo’n 10 tot 15 minuten oefenen zal je binnen enkele weken resultaat zien. Beetje bij beetje wordt je rug soepeler en keert je wervelkolom terug naar zijn natuurlijke kromming. Het kan zijn dat je daardoor zomaar een paar centimeter groeit!

Wil je er graag een heel weekend van maken? Dat kan!

We hebben de volgende BackMitra arrangementen voor je samengesteld:

Arrangement voor 1 persoon: aankomst vrijdag 2 augustus op een 1 persoonskamer

2 overnachtingen | 2 keer ontbijt + lunchpakket | BackMitra Intensive | € 117,50*

Arrangement voor 2 personen: aankomst vrijdag 2 augustus o.b.v een 2 persoonskamer

2 overnachtingen | 2 keer ontbijt + lunchpakket| BackMitra Intensive | € 215*

*inclusief bed- /badlinnen en toeristenbelasting

Klik hier om te boeken

backmitra_-_arms-sideways_770d8d5f.jpg

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.