Paddestoelen-excursie

Een ongeveer twee uur durende wandeling door de Compagnonsbossen op zoek naar paddestoelen. Met natuurgids Sjoukje Mulder

Zaterdag 14 uur: VOLGEBOEKT

Zondag 11 uur: VOLGEBOEKT

Op zaterdagmiddag 31 oktober en op zondagochtend is er de mogelijkheid deel te nemen aan een mooie wandeltocht door de Compagnonsbossen in Ravenswoud. We gaan op zoek gaan naar paddestoelen. Bekende en onbekende exemplaren, eetbare, giftige en heel bijzondere, ze komen allemaal aan bod. Sjoukje Mulder, woonachtig op Vlieland en natuurgids in hart en nieren zal haar uitgebreide kennis over paddestoelen met ons delen.

Op zondagochtend 1 november om 11 uur gaan we opnieuw op pad. Dit keer vertrekken we richting Appelscha, waar we het Drents Friese Wold het decor voor onze paddestoelen excursie is. Een heel andere omgeving, waar weer andere paddestoelen groeien en we ons opnieuw kunnen verwonderen over de schoonheid van de natuur.

De wandelingen zijn een feestje voor al je zintuigen. 

Deelnemen aan een wandeling kost €10,00.

Boek je beide wandelingen dan krijg je €2,50 korting en betaal je slechts €17,50 (inclusief koffie of thee en wat lekkers)

Paddestoelen -excursie boeken

Wil je er graag écht even helemaal tussenuit, dan kun je ook blijven slapen en het paddestoelen arrangement boeken. Er is nog 1 kamer vrij!


OVER SJOUKJE:

Ik woon al weer een aantal jaren op Vlieland en ben verliefd geworden op het eiland.
De laatste paar jaren zit ik in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd mijn interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trek ik de natuur in (strune), vaak met m'n hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het moois dat het eiland te bieden heeft.

Wat is er nou mooier dan dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen.

Sjoukje organiseert wekelijks wandeltochten door de natuur van Vlieland en vertelt daarbij over de planten, vlinders, bloemen en paddestoelen die onderweg gespot worden. Meer informatie over Sjoukje en haar wandeltochten vind je op strunedeurdedune.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.