Workshop

woensdag 11 juli | 19.30-22.00 uur | nog 10 plaatsen 
Naast mijn liefde voor yoga, of misschien juist wel door de yoga, heb ik nog een andere grote liefde: VOEDING. Yoga is een manier om goed voor jezelf te zorgen, maar voeding is dat ook. Het is onvoorstelbaar hoe je leven en je uiterlijk kunnen verbeteren door je voedingspatroon aan te passen. Eigenlijk heel simpel, in ieder geval heel interessant en uiteindelijk het grootste cadeau welke je jezelf kunt geven.
direct inschrijven

HOE HET BEGON

Al jaren heeft voeding mijn interesse. Wanneer het precies is begonnen weet ik niet meer, maar hoe het begon weet ik nog wel. Het was naar aanleiding van de geboorte van mijn eerste kind. Na de bevalling bleef ik maar moe, tot ik uiteindelijk naar de huisarts ging om uit te laten zoeken waarom. Het bleek onder andere een tekort aan vitamine B12, en tevens hypoglykemie, wat kort door de bocht het tegenovergestelde lijkt van suikerziekte. Ik vond het vreemd, want een zoetekauw was ik al niet en eigenlijk at ik best gezond, zeker sinds de zwangerschap.

Maar wat is gezond? Ik begon me steeds meer te verdiepen in voeding en gezondheid. Las en lees boeken, struin het internet af en bezoek regelmatig lezingen. Uiteindelijk ben ik stap voor stap begonnen met werken aan een betere gezondheid. In een tijdsbestek van zeker 6 jaar ben ik gestopt met het eten van geraffineerde suikers, gestopt met het kopen van en koken met pakjes en zakjes. Grotendeels gestopt met het consumeren van E-nummers. Veel groener gaan eten en regelmatiger gaan bewegen.

Dat groener gaan eten bracht de smoothies op mijn pad. Een perfecte manier om eenvoudig veel rauwe groente binnen te krijgen. En via de smoothies kwam ik uit bij tarwegras. Al 2 jaar staat een vers tarwegras shotje elke ochtend op het menu.

In 2015 ben ik na ruim 10 jaar zelfs gestopt met het slikken van Tyrax, tegen een te traag werkende schildklier.

Je zult begrijpen dat stoppen met medicijnen niet iets is wat je van de ene op de andere dag doet. Ik ben me dan ook eerst gaan inlezen in de werking van de schildklier. Best heel ingewikkeld! Maar vooral welke voedingsstoffen en voedingsmiddelen die werking van de schildklier kunnen ondersteunen, had mijn interesse. En zo ben ik uiteindelijk zeewieren gaan toevoegen aan mijn menu, en gestopt met de Tyrax.

Ik vind het onvoorstelbaar hoe de commercie de voedingsmiddelenindustrie beïnvloed.

Maar nog veel opmerkelijker hoe veel mensen hiervoor hun ogen lijken te sluiten. Vooral omdat het zo lastig lijkt al dat lekkers dat niet goed voor je is te laten staan. Uit gemakzucht. En omdat we denken dat het zoveel extra tijd kost. Maar is dat zo? Is het wel zo lastig als het lijkt?

En zo is de cirkel rond. Nu kom je weer uit bij de workshops die ik aanbied. Niet omdat je dan ineens het licht ziet, of omdat een groene smoothie je ineens veel gezonder maakt, maar wel omdat het je op weg helpt. Omdat het een begin biedt, vanwaar je zelf verder kunt. Om je eigen pad te kiezen op weg naar een gezonder lijf en meer energie!

Heel graag deel ik mijn opgedane kennis en jarenlange ervaring met iedereen die daarvoor open staat. Daarom organiseer ik workshops over superfoods, het maken van groene smoothies en het bereiden van super lekkere suikervrije chocolaatjes. Laagdrempelig, gezellig, eenvoudig, gezond, lekker en snel klaar, zijn de trefwoorden van de workshop. Na de workshop kun je snel en eenvoudig thuis aan de gang en heb je aan de hand van vele tips en trics geleerd dat gezonder/groener eten heel eenvoudig en zeker ook niet duur hoeft te zijn!

PROGRAMMA WORKSHOP
  • Start workshop: 19.30 uur
  • Einde workshop: 21.30 uur met uitloop tot uiterlijk 22.00 uur
  • Kosten workshop €30 p.p. 
  • Minimaal aantal deelnemers:   3
  • Maximaal aantal deelnemers: 10

Inbegrepen:

Alle benodigde ingrediënten, koffie/ thee, groene smoothies en rauwe chocolaatjes, een informatiepakket met uitleg en informatie voor thuis (via email)

Hoe gaan we te werk?

We beginnen met koffie of thee en een korte uitleg. Daarna gaan we direct aan de gang en maak je zelf heerlijke suikervrije chocolaatjes van rauwe cacao en diverse superfoods. Terwijl de chocolaatjes opstijven in de koelkast gaan we door met het bereiden van twee verschillende groene smoothies. Je leert hoe je begint, wat je nodig hebt, wat er allemaal in kan, hoe je ze voedzamer kunt maken, hoe en hoelang je ze bewaard, voor welke doelen je ze kunt gebruiken, en hoe je ze eenvoudig integreert in je dagelijkse leven.

We sluiten de workshop af met opnieuw koffie of thee, begeleidt door je eigengemaakte chocolade! Je ontvangt alle informatie van deze avond en een aantal recepten na afloop van de workshop via de mail in je inbox.

De workshop kan je net dat laatste duwtje in de rug geven om eindelijk het heft in eigen hand te nemen om voorgoed een gezondere weg in te slaan.

INSCHRIJVEN VOOR DE WORKSHOP

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.