Workshop groene smoothies en rauwe chocolade

HOE HET BEGON

Al jaren heeft voeding mij interesse. Wanneer het precies is beginnen weet ik niet meer, maar hoe het begon weet ik nog wel. Het was naar aanleiding van de geboorte van mijn eerste kind. Na de bevalling bleef ik maar moe, tot ik uiteindelijk naar de huisarts ging om uit te laten zoeken waarom. Het bleek onder andere een tekort aan vitamine B12, en tevens hypoglykemie, wat kort door de bocht het tegenovergestelde lijkt van suikerziekte. Ik vond het vreemd, want een zoetekauw was ik al niet en eigenlijk at ik best gezond, zeker sinds de zwangerschap.

Maar wat is gezond? Ik begon me steeds meer te verdiepen in voeding en gezondheid. Las én lees boeken, struin het internet af en bezoek regelmatig lezingen. Uiteindelijk ben ik stap voor stap begonnen met werken aan een betere gezondheid. In een tijdsbestek van zeker 6 jaar ben ik gestopt met het eten van geraffineerde suikers, gestopt met het kopen van en koken met pakjes en zakjes. Grotendeels gestopt met het consumeren van E-nummers. Veel groener gaan eten en regelmatiger gaan bewegen.

Dat groener gaan eten bracht de smoothies op mijn pad. Een perfecte manier om eenvoudig veel rauwe groente binnen te krijgen. En via de smoothies kwam ik uit bij tarwegras. Al 2 jaar staat een vers tarwegras shotje elke ochtend op het menu.

In 2015 ben ik na ruime 10 jaar zelfs gestopt met het slikken van Tyrax, tegen een te traag werkende schildklier.

Je zult begrijpen dat stoppen met medicijnen niet iets is wat je de ene op de andere dag doet. Ik ben me eerst gaan inlezen in de werking van de schildklier. best alstig en ingewikkeld! Ik wilde vooral weten met welke voedingsstoffen en voedingsmiddelen je de werking van de schildklier kunt ondersteunen. En dat is gelukt!

Ik vind het onvoorstelbaar hoe de commercie de voedingsmiddelenindustrie beinvloed.

Maar nog veel opmerkelijker is het hoeveel mensen hiervoor hun ogen lijken te sluiten. Omdat het zo lastig lijkt al dat lekkers dat niet goed voor je is te laten staan. Uit gemakzucht. Uit "tijdbesparing". Maar is dat zo? Is gezonder eten wel zo lastig en tijdrovend als het lijkt? Mijn ervaring is dat het echt heel erg meevalt!

En zo is de cirkel rond. Nu kom je weer uit bij de workshops die ik aanbied. Niet omdat je dan ineens het licht ziet, of omdat een groene smoothie je ineens veel gezonder maakt, maar wel omdat het je op weg helpt. Omdat het een begin biedt, vanwaar je zelf verder kunt. Om je eigen pad te kiezen op weg naar een gezonder lijf en meer energie!

Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.