Workshop Tai Chi

| DOOR TSAFI NELKEN | 30 MAART 2019 | €35

a94730626852508bd3a29fd4497d04ea.jpg

Op 30 maart komt helemaal vanuit Roggel, Limburg, Tsafi Nelken naar Noord Nederland om in Ravenswoud een workshop Tai Chi te geven.

OVER TSAFI:

Tsafi Nelken is opgegroeid in Israël en zijn sportieve carrière begonnen als atleet waarmee hij als derde geëindigd is op de Joodse Olympische spelen in 1985.

Als amateur is hij in Israel gestart met het leren van de Tai chi & Qigong vorm van de Chinese meester Cheng Man-ch’ing. Na de verplichte dienstplicht in Israel is hij zich verder gaan verdiepen in deze vorm in Tailand in 1990. Hier heeft hij mogen studeren van de eerste Amerikaanse leerling van Cheng Man Ch’ing.

Met deze ervaring in Tai-chi chuan & Qigong heeft Tsafi in 1995 in de ashram van Osho (India) les gegeven aan vele van de volgelingen van Osho in ruil voor diverse studies o.a. voetreflexmassage. In 2003 heeft Tsafi zijn certificaat voor Cranio Sacraal massages behaald aan de “Osho University” in Amsterdam. De afgelopen 15 jaar heeft Tsafi in Nederland mogen leren van zijn Tai Chi & Qigong grootmeester Jo Weyden en neemt hij af en toe zijn lessen waar.

4b59d39db42923ce81af850306dc4f42.jpg

WORKSHOP TAI CHI

Op zaterdagmiddag 30 maart van 14.00 uur tot 16.30 uur zal Tsafi je wegwijs maken in de wereld van Tai Chi en je leren wat Tai Chi inhoudt en voor je kan doen.

Het meest herkenbare van de Tai Chi trainingen zijn de opeenvolgende bewegingen die in elkaar overvloeien in een langzaam en gelijkmatig tempo. Elke beweging heeft een positief effect op de gezondheid en wordt ook toegepast in de zelfverdediging. Daarnaast wordt iedere oefening in meditatieve beweging uitgevoerd. Daarom is Tai Chi ook wel bekend als meditatie in beweging.

In de basis van de Tai Chi vindt men het Yin-Yang principe, alsook de vijf elementen van de Chinese geneeskunde (vuur, hout, aarde, water, lucht). Het is een vorm van gelijkmatige lichaamsbeweging om spieren, het skelet en interne organen te versterken en de houding/balans, geestelijke vermogens te verbeteren.

sam_1491_-_bijgesneden_en_verkleind_1d57f212.jpg

Meld je dan HIER aan.

Wanneer je beide workshops boekt ontvang je 10% korting!

BEIDE WORKSHOPS BOEKEN

Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.