Paddenstoelen weekend okt. 21

1-3 OKTOBER 2021 | € 249,- P.P.

max. 7 deelnemers

Op vrijdag 1 oktober arriveer je op de uniek gelegen boerderij/ B&B in Ravenswoud. Er is gelegenheid om je te installeren op je kamer en lekker bij te komen van de afgelopen week met koffie/thee en lekkers.

Om 18.30 uur staat er een maaltijdsoep voor je klaar. Samen gezellig eten, koffie of thee met wat lekkers na, en dan óf vroeg je bedje in met een lekker boek, of gezellig napraten met andere deelnemers. er zijn lekkere drankjes en kleine snacks verkrijgbaar inde B&B.

Op zaterdagochtend staat er om 09.00 uur een lekker ontbijt voor je klaar. Mariël, je gastvrouw houdt van koken, en vindt uitdaging in het serveren van lekkere, gezonder gerechtjes die er ook nog eens prachtig uitzien. Verwacht geen bruine boterhammen met kaas, maar denk eerder aan een ontbijtsorbet of warm appelgerechtje😉

Na het ontbijt neemt Sjoukje Mulder (onderaan de pagina lees je meer over Sjoukje) je mee de Compagnonsbossen in. Vanuit de boerderij is het slechts de landweg oversteken om in dit bijzonder mooie en zeer stille natuurgebied te komen. Negen van de tien keer kom je er niemand tegen. De natuur is er prachtig, en paddenstoelen groeien er in overvloed. Bekende, maar zeker ook bijzondere soorten. Sjoukje zal ons er alles over vertellen.

Na de wandeling (1,5 a 2 uur) keer je terug naar de boerderij waar je aanschuift voor de lekkere lunch die Mariel heeft bereid.

De middag is vrij om door te brengen zoals jij wilt. Er zijn talloze wandel en fietsroutes in de omgeving, maar ook Assen en Veenhuizen zijn een bezoekje meer dan waard. Liever met een boek relaxen op je kamer of in de gezamenlijke woonkamer kan natuurlijk ook!

In ieder geval ben je om 18.30 weer terug, want dan staat er een heerlijke paddenstoelen maaltijd voor je klaar. Een fijn moment van samenzijn, lekker eten en gezellige gesprekken. Na het eten en een lekker kopje koffie of thee na organiseert Sjoukje Mulder in de boerderijtuin een nachtvlinderexcursie. Laat je verrassen door het nachtleven rond de boerderij, en dan met name door de vlinders. Sjoukje kan er boeiend over vertellen.

Misschien duik je daarna wel met een wijntje of kopje thee op de bank, maar als je liever direct je comfortabele bed induikt kan dat natuurlijk ook.

Op zondagochtend om 9.00 uur kun je aanschuiven voor weer een origineel ontbijt. Dan is er gelegenheid om je spulletjes in te pakken en afscheid te nemen van je gastvrouw en de boerderij. Daarna neemt Sjoukje je voor de tweede keer mee: dit keer voor een paddenstoelenwandeling door het Drents Friese Wold!

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, op Slechts 5 km van de B&B de Witte Raaf, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Het zal je niet verbazen dat ook de paddenstoelen hier in waar paradijs leven en volop vertegenwoordigd zijn.

Na de wandeling door dit prachtige natuurgebied is het dan echt tijd om dit bijzondere oostelijke deel van Friesland, vlak tegen de Drentse grens aan, achter je te laten en de thuisreis te aanvaarden.

Dit weekend direct boeken.

Inclusief:

Minimaal 5 deelnemers, maximaal 7 deelnemers.

Er zijn beschikbaar:

Vraag hier naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Dit weekend direct boeken.

OVER SJOUKJE:

Ik woon al weer een aantal jaren op Vlieland en ben verliefd geworden op het eiland.
De laatste paar jaren zit ik in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd mijn interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trek ik de natuur in (strune), vaak met m'n hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het moois dat het eiland te bieden heeft.

Wat is er nou mooier dan dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen.

Sjoukje organiseert wekelijks wandeltochten door de natuur van Vlieland en vertelt daarbij over de planten, vlinders, bloemen en paddenstoelen die onderweg gespot worden. Meer informatie over Sjoukje en haar wandeltochten vind je op strunedeurdedune.

Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.