Paddestoelen Weekend

31-oktober- 1 november 2020 | €122 p.p.

max. 8 deelnemers | nog 3 plaatsen vrij

Op zaterdagochtend 31 oktober rond 11 uur arriveer je op de uniek gelegen boerderij/ B&B in Ravenswoud. We maken kennis met elkaar onder het genot van koffie/ thee met wat lekkers en er is tijd om je te installeren op je kamer. 

Aansluitend genieten we van een heerlijke lunch op de boerderij alvorens Sjoukje ons meeneemt de Compagnonsbossen in. Vanuit de boerderij is het slechts de landweg oversteken om in dit bijzonder mooie en zeer stille natuurgebied te komen. Negen van de tien keer kom je er niemand tegen. De natuur is er prachtig, en paddestoelen groeien er in overvloed. Bekende, maar zeker ook bijzondere soorten. Sjoukje zal ons er alles over vertellen.

Na de wandeling (1,5 a 2 uur) keer je terug naar de boerderij. Er is even tijd om te ontspannen voordat je aanschuift voor de avond maaltijd die Mariel, je gastvrouw, heeft bereid. In een ontspannen sfeer in de gezellige huis/ eetkamer van de boerderij hebben we alle tijd om de wandeling te evalueren, gezellige gesprekken te voeren en te genieten van samen eten en drinken.

Na het diner rol je zo je bedje in om als Doornroosje te slapen in de oorverdovende stilte van de natuur rondom de boerderij.

Op zondagochtend staat er om 9.00 uur een heerlijk ontbijt voor je klaar, waarbij je tevens je lunchpakketje voor de middag maakt. Na het ontbijt is er gelegenheid om je spulletjes in te pakken en afscheid te nemen van je gastvrouw en de boerderij. Sjoukje neemt je voor de tweede keer mee: dit keer voor een wandeling door het Drents Friese Wold!

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, op Slechts 5 km van de B&B de Witte Raaf, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Het zal je niet verbazen dat ook de paddestoelen hier in waar paradijs leven en volop vertegenwoordigd zijn. Het Drents Friese Wold is een bezoek en paddestoelen -excursie meer dan waard!

Na de wandeling door dit prachtige natuurgebied is het dan echt tijd om dit bijzondere oostelijke deel van Friesland, vlak tegen de Drentse grens aan, achter je te laten en de thuisreis te aanvaarden. 

Dit weekend direct boeken.

Inclusief:

 • 1 overnachting
 • 2 wandelexcursies met gids
 • 1x lunch
 • 1x lunchpakket
 • 1x ontbijt
 • 1x diner (incl 2 drankjes)
 • bed- en badlinnen

Minimaal 5 deelnemers, maximaal 10 deelnemers.

Er zijn beschikbaar:

 • 2x eenpersoonskamer (gedeeld sanitair) 
 • 2x gedeelde kamer met eigen sanitair (max 3 pers.) VOL
 • 1x 2 persoonskamer (gedeeld sanitair) 

Er een heel weekendje uit van maken kan natuurlijk ook. Nachtje(s) bijboeken kan!

 • 1persoonskamer €45 per nacht 

Vraag hier naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Dit weekend direct boeken.

Over Sjoukje:

Ik woon al weer een aantal jaren op Vlieland en ben verliefd geworden op het eiland.
De laatste paar jaren zit ik in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd mijn interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trek ik de natuur in (strune), vaak met m'n hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het moois dat het eiland te bieden heeft.

Wat is er nou mooier dan dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen.

Sjoukje organiseert wekelijks wandeltochten door de natuur van Vlieland en vertelt daarbij over de planten, vlinders, bloemen en paddestoelen die onderweg gespot worden. Meer informatie over Sjoukje en haar wandeltochten vind je op strunedeurdedune.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.