Reisprogramma YogaRondReis

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe de reis eruit kan zien, gebaseerd op een eerdere reis

 San José - 1 nacht

Dit avontuur begint op Schiphol, waar je je reisgenoten en yogainstructrice Mariel Slotman ontmoet. Gezamenlijk vlieg je naar Costa Rica.

Op het vliegveld in San José wordt je opgewacht door reisleider Marlou Stoltenborg van Edventure, die vanaf hier de reis begeleidt samen met Mariel. In zo´n 40 minuten reizen we naar het eerste hotel in het centrum van San José, waar je na een welkomstdrankje en een korte introductie rustig bij kunt komen van de lange reis.

Turrialba - 1 nacht

Na een eerste typisch Costa Ricaans ontbijt met veel vers fruit, is het tijd voor een wandeling door de stad en haar verschillende mooie stadsparken. Hier vindt ook onze eerste yogasessie plaats.

Hierna verlaten we de stad en reizen naar Turrialba. Maar onderweg maken we eerst nog een stop bij Edventure. Hier word je bijgepraat over Costa Rica en de reisdetails. Daarna trekken we de Costaricaanse natuur in.

In onze eenvoudige, maar heel gezellige accommodatie hebben we uitzicht op de vulkaan Turrialba en schitterende natuur. Op het mooie balkon houden we een yogasessie. We sluiten de avond af met een lesje spaans.

 Rio Pacuare - 1 nacht

Vandaag wordt een heel bijzondere dag. Raften over de rivier Pacuare is voor iedereen die dit ooit gedaan heeft, een van de hoogtepunten van zijn of haar reis door Costa Rica. De natuur ervaren vanaf het water, omgeven door majestueuze rotsformaties, apen, papegaaien en toekans die vanuit hun boom op je neerkijken, is echt spectaculair! Een frisse duik bij een prachtige kreek én een lunch aan de rivieroever maken de tocht compleet.

Veel reizigers doen (een deel van) deze tocht als dagtour, maar wij zullen overnachten in een tentenkamp langs de rivier, midden in de jungle. Het sfeervolle kamp met prachtige tuin is heel basic, maar van alle noodzakelijke gemakken voorzien. We zullen er genieten van een diner met kaarslicht. Zonder lichten of geluiden van de stad, is het heerlijk slapen.

Ondanks de nodige kriebels, werd de ervaring van het raften en kamperen door álle deelnemers van de vorige edities aangemerkt als hoogtepunt van hun reis. Raften is toegankelijk voor vrijwel iedereen. Indien er twijfels bestaan, neem gerust vooraf contact met ons op.

Manzanillo - 4 nachten

Bij zonsopgang fungeert het gekwetter van de vogels rondom het tentenkamp als een natuurlijke wekker. Tijdens de vroege yogasessie ontwaken we samen met de jungle. Na het ontbijt langs de rivier, stappen we weer in onze rafts. Met inmiddels de nodige ervaring raften we over verschillende versnellingen en genieten van zo mogelijk nóg mooiere uitzichten dan de dag ervoor.

Zo gauw we onder de brug door gevaren zijn, waar de weg overheen loopt die het Costaricaanse hoogland met het Caribische laagland verbindt, zit ons raft-avontuur erop. Tijd om in de bus te stappen… op naar de Caribische kust!

De komende dagen verblijven we in Manzanillo, een waar paradijs. De Caribische kust werd van oudsher bevolkt door Jamaicanen, die in Costa Rica belandden als arbeiders om de Atlantische Spoorlijn aan te leggen. De bijbehorende Jungle-trein reed van San José naar de haven van Limon om koffiebonen te vervoeren.

Op de Caribische kust en haar bewoners is de uitdrukking ‘tranquilo’, ofwel rustig aan, van toepassing. Dat nemen we ter harte. De komende dagen staan in het teken van yoga en ontspanning. Naast de yogasessies op het strand staat nog een prachtige wandel- en snorkeltour op het programma. Verder heb je alle tijd om te genieten van de prachtige stranden, overweldigende natuur en Caribische cultuur én keuken.

Sarapiqui - 2 nachten

Na nog een laatste lange yogasessie op het strand trekken we vandaag het binnenland in. We rijden naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Op de schitterende route zullen we onderweg stoppen voor een heerlijke lunch en een cacaotour. De regio rondom Sarapiqui staat namelijk bekend om de cacao-, banaan- en ananasplantages. Tijdens de tour hoor, ruik, zie en proef je op een leuke, interactieve manier alles over de geschiedenis van chocolade.

Overnachten doen we de komende twee nachten bij een typisch Costaricaanse en biologische familieboerderij. Onze hartelijke gastfamilie Gomez zal ons kennis laten maken met de Costaricaanse gastvrijheid en het leven op het platteland. Boer Don Rodolfo neemt ons mee op een tour over de boerderij. Met veel passie zal hij ons laten zien wat er groeit, bloeit en leeft, maar nog liever laat hij je zelf kijken, ruiken, proeven en proberen. Hun eenvoudige en ontspannen levensstijl werkt heel inspirerend.

Boca Tapada - 3 nachten

In de ochtend nemen we afscheid van de familie Gomez. Onderweg gaan we nog een gave canopytour doen. Nadat de adrenaline weer wat is gezakt, vertrekken we richting het Maquenque National Wildlife Refuge. De meest beroemde (en beschermde) bewoners van dit reservaat zijn de groene papegaaien, ook wel de Great Green Macaws genoemd, maar ook veel andere vogelsoorten, apen, krokodillen, kaaimannen, kikkers, luiaarden en andere dieren leven in dit schitterende gebied.

De lodge waar we de komende dagen verblijven is eigendom van de Costaricaanse familie Artavia, die in de jaren ‘50 in de regio is neergestreken als veehouders. De eerste decennia hadden hun activiteiten aanzienlijke gevolgen voor het milieu, maar de derde generatie heeft in de jaren ‘90 het roer rigoureus omgegooid. Alles werd teruggegeven aan de natuur en geleidelijk aan werd een veehouderij omgetoverd tot een ecolodge die zijn gelijke nauwelijks kent.

Onze yogasessies in dit paradijs zijn bijna magisch. Ook de begeleide wandeling door het regenwoud en de boottocht richting Nicaragua, over de Rio San Carlos en Rio San Juan, zullen je versteld doen staan.

Genieten is hier het sleutelwoord. Naast de geplande activiteiten is er alle gelegenheid om op je eigen manier te genieten van de natuur en rust van deze locatie. Je kunt gaan wandelen, kajakken op het meertje, een boek lezen op je balkon of een heerlijke duik nemen in het zwembad.

 Alajuela - 1 nacht

Dit zal even pijn gaan doen! We laten het Maquenque reservaat achter ons en rijden door de ananasvelden en bergen terug naar de bewoonde wereld. Onderweg naar ons laatste hotel zullen we onder meer het dorpje Sarchi aandoen, dit dorpje staat bekend als het artisanale centrum van Costa Rica. Cadeautjes voor thuis kunnen nergens beter ingekocht worden dan hier.

Het laatste hotel is weliswaar gelegen op 10 minuten van het internationale vliegveld, maar dat kun je je in de schitterende groene tuin nauwelijks voorstellen. Er is tijd om na te genieten van alle indrukken en belevenissen. Op 2 november reizen we gezamelijk naar de luchthaven voor de terugreis naar Nederland.

Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.