BackMitra workshop 23-25 november 2018

BACKMITRA YOGAWEEKEND | 23-25 NOVEMBER 2018 | VANAF €185| Nog 5 plaatsen beschikbaar |

In 2016 heb ik de BackMitra® Teacher Training gevolgd die gegeven werd door Guy Hamaekers, de ontwerper van de BackMitra®. Sindsdien gebruik ik dit hulpmiddel iedere week in mijn lessen, en is BackMitra® yoga een openbaring gebleken voor veel mensen met rug, schouder, nek en heupklachten. En dat niet alleen, ook om je houding te verbeteren en je rug te versoepelen is het dé oplossing.

In Noord Nederland geniet BackMitra® Yoga nog maar weinig bekendheid. En dat is eeuwig zonde! Omdat het de hoogste tijd is om ook in deze omstreken BackMitra® Yoga op de kaart te zetten, en zo velen met rugklachten te kunnen helpen, komt Guy op zaterdag 24 november een BackMitra® workshop geven op de boerderij!
Deze workshop is uitermate geschikt voor iedereen die rugklachten heeft, last heeft van spanningen en stress (burn-out), merkt dat hij/ zij steeds meer voorover gaat lopen, een zittend beroep heeft, veel achter een laptop/ computer zit én voor iedereen die “gewoon” goed voor zichzelf wil zorgen.
Indien je dit wilt combineren met een heerlijk weekendje weg hebben we een fijn arrangement voor je samengesteld, met o.a. nog een extra BackMitra® yogales van 1,5 uur op zondag.
Tijdens dit weekendje-weg is er naast de workshop en de les op zondag veel vrije tijd om de prachtige veelzijdige natuur in en rondom Ravenswoud te ontdekken.
(Meer over BackMitra® yoga lees je als je naar beneden scrollt)
Hieronder lees je wat de mogelijkheden en de kosten zijn.
Optie 1:
Optie 2:
Een heel weekend (2 nachten, 3 dagen) genieten van de heerlijke B&B in de boerderij, fijne ontbijtjes met streekproducten vers van de boer en lekkere lunchpakketten. De workshop BackMitra® op zaterdagmiddag en een heerlijk vegetarisch diner op de zaterdagavond. Met als afsluiting op zondag een BackMitra® yogales van Guy.
Het hele weekend staat er een fiets tot je beschikking, en kun je gratis koffie en thee zetten wanneer je maar wilt. Er liggen mooie wandelroutes voor je klaar. Vanuit de boerderij stap je zó het bos in, fiets je door het Drents Friese Wold of het Fochteloer Veen.
De beschikbare plaatsen zijn beperkt, wacht dus niet te lang met boeken als je gebruik wilt maken van het arrangement.
DIRECT BOEKEN
De kosten voor het gehele weekend bedragen:
PROGRAMMA
INCLUSIEF:
EXCLUSIEF:
OVER GUY HAMAEKERS ZELF:
Guy is mede-oprichter van Solstice Yoga Center, een van de hoogst beoordeelde yoga-docenten trainingscentra in Mexico. Samen met Brigitte Longueville heeft hij dit bekende yoga vakantieoord aan de kust van de Stille Oceaan gebouwd. Hier was hij aan de basis van de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen voor gebruik in Restoratieve Alignment yogalessen en in 2004 ontwierp hij de BackMitra®. In datzelfde jaar werd een patent aangevraagd. Sinds deze beginjaren onderging de BackMitra® verschillende verbeteringen en vandaag de dag is het voor yogadocenten over de hele wereld – van Canada tot Chili en de Verenigde Arabische Emiraten tot Zweden – een belangrijk hulpmiddel in hun lessen om leerlingen te helpen leniger te worden, hun wervelkolom in alignment te brengen en hun lichaamshouding te verbeteren. De BackMitra® wordt vaak gebruikt in therapeutische sessies om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, rotatormanchet-letsel en de zgn. ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.
Momenteel woont hij samen met zijn partner Judith González in België waar zij hun eigen bedrijf BackToolz hebben, waarin de BackMitra® geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd wordt.
Met enthousiasme geeft Guy trainingssessies aan yogadocenten en lichaamstherapeuten over hoe ze de BackMitra® kunnen integreren in hun lessen en therapie-sessies.
BackMitra®
Door de BackMitra® te gebruiken begin je druk uit te oefenen op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Door dit regelmatig te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.
Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.
Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.
Bij dagelijks zo’n 10 tot 15 minuten oefenen zal je binnen enkele weken resultaat zien. Beetje bij beetje wordt je rug soepeler en keert je wervelkolom terug naar zijn natuurlijke kromming. Het kan zijn dat je daardoor zomaar een paar centimeter groeit!
ARRANGEMENT OF WORKSHOP BOEKEN
Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.