Yoga & Tai Chi 29-31 maart 2019

TAI CHI YOGAWEEKEND I.S.M TSAFI NELKEN | 29-31 MAART 2019 | €215,00

| Nog 8 plaatsen beschikbaar |

a94730626852508bd3a29fd4497d04ea.jpg

Van vrijdag t/m zondag verblijf je in het groene en gezellige B&B de Witte Raaf.

Je gaat een weekend tegemoet van rust en stilte, bewustwording en ontwikkeling. Tai Chi, zelfverdediging en yoga zullen je leidraad zijn dit weekend. Er is een fijne kamer voor je beschikbaar in de verbouwde boerderij, die nu dienstdoet als B&B en Yogaboerderij.

De B&B is gevestigd in de yogaboerderij en is bereikbaar via een oprijlaan, die je herkent aan de lantaarnpaal met het gebreide jasje;-) De tuin van 5000 vierkante meter staat geheel tot je beschikking en staat garant voor heerlijke ontspan-momentjes bij de vijver of op het privé-terras voor je kamer.

In de gezellige ontvangstruimte in de verbouwde boerderij kun je dit verwenweekend kosteloos koffie en theedrinken, wordt er ’s ochtends een lekker ontbijt geserveerd en kun je ’s avonds nog fijn met een boekje nagenieten van je dag. De sfeervolle yogaruimte bevindt zich op de eerste verdieping en wordt gemarkeerd door twee originele gebinten.

De boerderij ligt verscholen in het groen, op wandelafstand van het Fochtelooer Veen en de Compagnonsbossen. Maar fiets je liever, dan staat er kosteloos een fiets voor je klaar en kun je ontelbare kilometers maken door het prachtige Drents Friese Wold!

cbe3870828e51bfb2a1a7d00e20a56f2.jpg

PROGRAMMA

Ontvangst op vrijdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur.

De eerste ontspannende Hatha Yogales gegeven door Mariel start om 20.00 uur en sluiten we rond 21.30 uur af met een fijne ontspanning. Je kunt aansluitend zo je bedje in rollen, of nog even nazitten in de huiskamer met een lekker kopje thee.

Op zaterdagochtend staat er tussen 08.00 en 09.00 uur een ontbijt voor je klaar, en kun je tot 14.00 uur verder zelf je tijd indelen. (Met een boekje weg kruipen, uren wandelen, het nabijgelegen dorpje Appelscha te verkennen, of een mooie fietstocht te maken).

(Tip: de route naar Veenhuizen is fantastisch en Veenhuizen zelf meer dan de moeite waard. Een week voor het weekend ontvang je een mailing met de laatste informatie en meer tips)

Om 14.00 uur starten we met een workshop Tai Chi, die wordt gegeven door Tsafi Nelken. Tsafi is opgegroeid in Egypte en heeft o.a. in India lesgegeven in Tai Chi en Qiqong. (Lees onder aan de pagina meer over Tsafi).

De workshop duurt tot 16.30 uur. Na de workshop heb je weer even tijd voor jezelf, en om 19.00 uur gaan we met zijn allen genieten van een gezonde maar vooral ook lekkere maaltijd in de boerderij.

Op zondagochtend staat er weer een ontbijt voor je klaar, en sluit Tsafi het weekend af met een workshop Tai Chi zelfverdediging. Deze les duurt van 09.30 tot 11.30 uur.

Scroll naar beneden om meer te lezen over Tai Chi.

Na een afsluitend kopje thee is er dan een einde gekomen aan dit heerlijke weekend en kun je geheel ontspannen en opgeladen nog heel lang nagenieten van een bijzondere beleving en wellicht zelf thuis het geleerde in praktijk brengen.

SAMENGEVAT

Aankomst op vrijdag 29 maart tussen 18.30 en 19.00 uur

Vertrek op zondag 31 maart rond 12.30 uur

Groepsgrootte gehele weekend: minimaal 5 personen en maximaal 8 personen

Indien er erg veel animo is voor de workshops dan worden deze in het Dorpshuis in Ravenswoud gehouden. Maximaal 30 deelnemers.

Aan het gehele weekend kunnen er maximaal 8 deelnemers meedoen, wat betekent dat er maximaal 8 peronen het hele programma, zoals hierboven beschreven kunnen volgen. (Worshops, overnachtingen, maaltijden e.d. De workshops zijn ook los te boeken)

KOSTEN:

€215,- op basis van een meerpersoons kamer (max 3p, eigen sanitar)

€240, op basis van een 2 persoonskamer (eigen sanitair)

€265,- op basis van een 1 persoonskamer (sanitair in de hal)

INCLUSIEF:

* 2 x overnachting (incl. linnengoed)

* 2 x ontbijt

* 2x lunchpakket

* 1x diner

* fiets voor het gehele weekend

* onbeperkt koffie/ thee

* alle yoga/ Tai Chi lessen

* toeristenbelasting

EXCLUSIEF:

* drankjes anders dan koffie/ thee en water

DIT WEEKEND BOEKEN

TAI CHI:

Het meest herkenbare van de Tai Chi trainingen zijn de opeenvolgende bewegingen die in elkaar overvloeien in een langzaam en gelijkmatig tempo. Elke beweging heeft een positief effect op de gezondheid en wordt ook toegepast in de zelfverdediging. Daarnaast wordt iedere oefening in meditatieve beweging uitgevoerd. Daarom is Tai Chi ook wel bekend als meditatie in beweging.

In de basis van de Tai Chi vindt men het Yin-Yang principe, alsook de vijf elementen van de Chinese geneeskunde (vuur, hout, aarde, water, lucht). Het is een vorm van gelijkmatige lichaamsbeweging om spieren, het skelet en interne organen te versterken en de houding/balans, geestelijke vermogens te verbeteren.

OVER TSAFI:

Tsafi Nelken is opgegroeid in Israël en zijn sportieve carrière begonnen als atleet waarmee hij als derde geëindigd is op de Joodse Olympische spelen in 1985.

Als amateur is hij in Israel gestart met het leren van de Tai chi & Qigong vorm van de Chinese meester Cheng Man-ch’ing. Na de verplichte dienstplicht in Israel is hij zich verder gaan verdiepen in deze vorm in Tailand in 1990. Hier heeft hij mogen studeren van de eerste Amerikaanse leerling van Cheng Man Ch’ing.

Met deze ervaring in Tai-chi chuan & Qigong heeft Tsafi in 1995 in de ashram van Osho (India) les gegeven aan vele van de volgelingen van Osho in ruil voor diverse studies o.a. voetreflexmassage. In 2003 heeft Tsafi zijn certificaat voor Cranio Sacraal massages behaald aan de “Osho University” in Amsterdam. De afgelopen 15 jaar heeft Tsafi in Nederland mogen leren van zijn Tai Chi & Qigong grootmeester Jo Weyden en neemt af en toe zijn lessen waar.

Terug naar overzicht

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie?

Klik hier
Website laten maken door Modual.